2017-12-15 / Basın bülteni

Yeşil için altın: insulbar RE ile sürdürülebilir enerji verimliliği

Ensinger'in % 100 geri dönüşümlü poliamitten üretilen insulbar RE ısı yalıtım bariyeri, cradle to cradle material health altın sertifikası'na sahiptir

Enerji tasarrufu, CO2 emisyonlarının azaltımı, kaynakların korunması gibi çevresel hassasiyetler konusunda Ensinger her zaman öncü olmuştur. Plastik uzmanı, daha 2013 yılında alüminyum pencere, kapı ve cephelerin termal olarak bölümlenmesi için geri dönüşümlü ısı yalıtım bariyerini ilk üreten firma olmuştur. O günden beri insulbar RE, çevresel ürün beyanı (environmental product declaration) ile, dünya çapındaki yeşil ve çevre dostu bina belgelendirilmelerinde başarıya ulaşılmasında firmalara önemli bir zemin hazırlamıştır. Üstelik artık EPD’ye ilave olarak Altın düzey beşikten beşiğe materyal sağlık sertifikası (cradle to cradle material health certificate in gold) ile de sürdürülebilirlik konusunda üstün ispatlara sahipsiniz.

"Bu belgelendirme sayesinde ürünlerimizin bıraktığı ekolojik ayak izini ve kaynakların korunmasını önemsediğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Yalnızca tek bir gezegenimiz var", diyor Ensinger'de insulbar bölüm müdürü Jan Danger. "1977 yılında alüminyum başta olmak üzere metal çerçeveler için ısı yalıtım bariyerini seri olarak üreten ilk üreticiydik. Geri dönüşümlü malzemeden imal edilen insulbar RE sayesinde, enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği birleştiriyor ve yapı sektöründe yeniden iklim korumada öncü rolü üstleniyoruz."

İki kat çevre dostu

EPEA gibi test enstitüleri tarafından yapılan ürün değerlendirmesinde Döngüsel Ekonomi (Circular Economy) prensipleri doğrultusunda beşikten geri dönüşüme kadar katma değer zincirinin tamamı göz önünde bulundurulur. Bina belgelendirmesi ister DGNB, LEED, BREEAM'e göre, isterse Fransa'daki HQE veya İspanya'daki GBCe gibi ülkelere özgü direktiflere göre olsun, hiç fark etmez; cradle to cradle material health sertifikası ve EPD ile belgelendirilen ürünün test edilmiş sürdürülebilirliği ve hayat boyu değerlendirmesi, bina belgelendirmeleri sürecinde Ensinger’den insulbar RE kullanımındaki haklılığınızı ve buna değdiğini ziyadesiyle ispatlayacaktır. "insulbar RE ile pencere, kapı ve cephe imalatındaki iş ortaklarımıza güçlü bir fark yaratma malzemesi sunuyoruz, birlikte daha da geliştirmek istediğimiz bir katma değer" diyor Ensinger'den Jan Danger. "Mevcut kalıplar değişmeden, ilave masraflar olmadan mevcutta hangi ısı bariyerlerini kullanıyorsanız aynı ısı bariyerlerini insulbar RE olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Müşterilerimize pek çok standart model ve özel profil çeşidi sunuyoruz. Milyonlarca kez denenmiş bu ısı yalıtım bariyerleriyle, sadece geri dönüşümlü poliamit yani “insulbar RE” farkıyla rakiplerinize karşı fark yaratabilirsiniz."

Sürdürülebilir kalite

Ensinger, özel plastiklerle bileşikler hazırlanmasında ve hassas işlenmesinde 50 yılı aşkın bir tecrübeye sahiptir. insulbar RE üretimi için güvenli kaynaklardan elde edilen ve türüne göre ayrılmış geri dönüşümlü poliamit malzeme, özel bir ileri dönüşüm (upcycling) prosesiyle, özellikleri doğrudan yeni malzeme ile karşılaştırılabilecek kadar başarılı bir ürüne dönüştürülür. (Uygunluk kontrolü DIN EN 14024 uyarınca ift Rosenheim tarafından, CSTB ve SKZ ile belgelendirildi). Yüksek kalitedeki malzemenin kullanım ömrü böylece başka bir ürün yaşam döngüsü kadar daha uzatılmış olur.

insulbar RE'nin üretiminde geri dönüşümlü malzeme kullanımı nedeniyle fosil enerji taşıyıcılarının tüketimi geleneksel poliamit profile göre ‰ azalır, CO2 salınımı „ daha düşer ve 2 daha az su harcanır. Malzeme özellikleri prosesin her aşamasında kontrol edilir ve DIN ISO 9001:2015'e göre belgelendirilir. Bu nedenle insulbar RE, insulbar’ın standart ısı yalıtım bariyerlerinde bilinen yüksek kalite, uzun ömür ve fonksiyon güvenliği özelliklerine de sahiptir.

Ayrıntılı bilgileri www.insulbar.com adresindeki Türkçe web sitemizde bulabilirsiniz.

Insulbar hakkında

Ensinger GmbH firması, pencere, kapı ve cephe imalatı için ısı yalıtım profilleri sahasında dünya çapında lider geliştirici ve üreticilerden biridir. insulbar markası altında bulunan profiller metal çerçevenin iç ve dış kabukları arasında termal bölümleme gerçekleştirir. insulbar profillerine sahip metal çerçeveler enerji tasarrufu ve ısıtma veya soğutma maliyeti tasarrufunda en iyi değerlere ulaşmanızı sağlar. Bununla birlikte insulbar profilleri her açıdan azami kalite kriterlerini yerine getirir. 40 yılı aşkın bir süredir uluslararası alanda başarıyla kullanılmaktadırlar.
Ayrıntılı bilgi için bakınız www.insulbar.com.

Ensinger hakkında

Ensinger Grubu, bileşikler, yarı mamul, profil ve teknik konstrüksiyon parçaları ve yüksek performanslı plastik ürünler geliştirme, üretim ve satış alanında faaliyet göstermektedir. Ensinger birçok imalat yönteminden faydalanmaktadır, özellikle ekstrükzyon, mekanik işleme ve enjeksiyon kalıplama gibi. 33 merkezde toplam 2.400 personel ile bu aile şirketi dünya çapında pek çok endüstri bölgesinde imalat yerleri veya satış temsilcilikleri aracılığıyla temsil edilmektedir.
Ayrıntılı bilgi için bakınız: www.ensingerplastics.com.

insulbar RE'nin pek çok profil seçeneği mevcuttur ve bir environmental product declaration (EPD) ile teslim edilir. Geri dönüşümlü poliamitten imal edilen ısı yalıtım bariyeri şimdi bir de cradle to cradle material health altın sertifikası ile ödüllendirildi. Belgeler binaların belgelendirilmesi sürecinde artı puanlar sağlar. (ör. DGNB, LEED, BREEAM ve diğerleriyle uygunluk konusunda)
Metal (ör Alüminyum) pencere, kapı ve cephelerde termal bölümlenmesinde profilin kalbindeki insulbar ısı yalıtım bariyerleri ve bariyerlerin geliştirilmesinin kilometre taşları

Basın iletişim ve daha fazla bilgi

Karin Skrodzki