2017-03-22 / Basın bülteni

insulbar beşikten beşiğe (cradle to cradle) materyal sağlık sertifikası aldı

Ensinger'in metal pencere, kapı ve cephe çerçeveleri için ısı yalıtım profilleri sadece binaların enerji verimliliğini artırmıyor, aynı zamanda en yüksek sürdürülebilirlik standartlarını da karşılıyor. Beşikten beşiğe (cradle to cradle) ürünler inovasyon enstitüsü’nün talep ettiği kriterlere göre test edilen insulbar, ESP çeşidi ile materyal sağlık sertifikası gümüş düzey, standart materyali REG ile ise altın düzey olarak olarak ödüllendirilmiştir.

Bir ürünü gerçekten sürdürülebilir yapan nedir? Döngüsel ekonominin lideri kabul edilen Alman kimyacı ve proses mühendisi Prof. Dr. Michael Braungart bu soruya bir cevap buldu: Kaynak döngüsünde tam bir dönüşüm olması için tüm bileşenler ve üretim çevreye ve sağlığa zararsız olmalıdır. EPEA gibi test enstitüleri tarafından yapılan ürün değerlendirmesi, beşikten beşiğe (cradle to cradle) tüm değer zincirini kapsar.

Ensinger'de araştırma ve materyal geliştirme bölümü'nden Dr. Michael Möller, "Denetleme sırasında ürün içinde kullanılan tüm materyaller, kimyasal bileşenleriyle birlikte, bilimsel olarak ayrıntılı olarak değerlendirilir ve her iki yılda bir değerlendirme tekrar edilir" diyor ve ekliyor: "Başarılı sertifikasyonumuz ile beşikten beşiğe materyal sağlık prosedürü, yenilikçilik, şeffaflık ve sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerimizi ve aynı şekilde pencerelerini, kapılarını ve cephelerini geliştirmek için insulbar kullanan müşterilerimizin taahhütlerini belgeliyor."

insulbar REG, materyal sağlık kategorisinde altın düzey sertifika ile ödüllendirildi. Cam lifleri ile güçlendirilmiş ve son derece dayanıklı evrensel standart profilimiz insulbar REG, tüm metal çerçeve profilleri için uygundur. Verimli toz boyama performansı için elektrostatik olarak optimize edilmiş profillerimiz insulbar ESP ise materyal sağlık kategorisinde gümüş düzey seviyesinde sertifika aldı. Halihazırda insulbar RE için çevresel ürün bildirgesi (EPD) olduğu gibi, cradle to cradle materyal sağlık sertifikası, binaların LEED ve benzeri sertifikasyonları için ek faydalar sağlar.

Daha fazla bilgi için web sitesine gidin: www.insulbar.com ve http://www.c2ccertified.org/

Insulbar hakkında

Ensinger GmbH firması, pencere, kapı ve cephe imalatı için ısı yalıtım profilleri sahasında dünya çapında lider geliştirici ve üreticilerden biridir. insulbar markası altında bulunan profiller metal çerçevenin iç ve dış kabukları arasında termal bölümleme gerçekleştirir. insulbar profillerine sahip metal çerçeveler enerji tasarrufu ve ısıtma veya soğutma maliyeti tasarrufunda en iyi değerlere ulaşmanızı sağlar. Bununla birlikte insulbar profilleri her açıdan azami kalite kriterlerini yerine getirir. 40 yılı aşkın bir süredir uluslararası alanda başarıyla kullanılmaktadırlar.
Ayrıntılı bilgi için bakınız www.insulbar.com.

Ensinger hakkında

Ensinger Grubu, bileşikler, yarı mamul, profil ve teknik konstrüksiyon parçaları ve yüksek performanslı plastik ürünler geliştirme, üretim ve satış alanında faaliyet göstermektedir. Ensinger birçok imalat yönteminden faydalanmaktadır, özellikle ekstrükzyon, mekanik işleme ve enjeksiyon kalıplama gibi. 32 merkezde toplam 2.300 personel ile bu aile şirketi dünya çapında pek çok endüstri bölgesinde imalat yerleri veya satış temsilcilikleri aracılığıyla temsil edilmektedir.
Ayrıntılı bilgi için bakınız: www.ensingerplastics.com.

Metal pencere, kapı ve cephelerin termal bölümlenmesini sağlayan insulbar yalıtım profilleri, sürdürülebilirlik bakımından “Beşikten beşiğe (cradle to cradle) materyal sağlık sertifikası” ile ödüllendirildi.

Basın iletişim ve daha fazla bilgi

Karin Skrodzki

Ensinger GmbH
Halkla ilişkiler ve inşaat ürünlerinin iletişimi